Lucrăm împreună cu Persoane Fizice Autorizate (PFA).

PFA este cea mai adecvată structură fiscală.

De ce am ales să lucrăm exclusiv cu Persoane Fizice Autorizate (PFA)?

 

Având în vedere că am observat că mulți șoferi nu sunt familiarizați sau nu sunt dispuși să respecte cerințele legale, de la 1 august 2022 am decis să ne axăm exclusiv pe colaborarea cu Persoane Fizice Autorizate (PFA), adică șoferi certificați pentru transport alternativ care au ales sau intenționează să opereze ca PFA. Desigur, suntem dispusi să colaborăm și cu SRL-uri, atâta timp cât acestea nu dispun de un Manager de Flota.

Pentru a ne asigura că atât noi, cât și partenerii noștri, operăm în deplină legalitate, am ales să renunțăm la contractele cu șoferii independenți bazate pe Contract Individual sau Carte de Munca.

Colaborarea prin intermediul unui PFA aduce multiple avantaje:

Șoferii pot obține venituri cu aproximativ 20-25% mai mari comparativ cu cele provenite dintr-un Contract de Colaborare, pentru același nivel de activitate.
– Noi, ca flota, ne ocupăm de o mare parte din responsabilitățile fiscale ale șoferilor.
Principalul proces de facturare va fi gestionat de noi. Șoferii vor trebui doar să trimită o singură factură lunară.
Aspectele contabile devin mai simple și mai eficiente pentru șoferi.
Statutul de PFA permite șoferilor să-și deducă diverse cheltuieli, fără a fi necesar să le transmită flotei. Noi îi vom ghida și ajuta în acest sens.

Nu ne propunem să dezbatem aspectele legale ale altor modele de colaborare la care am renunțat. Important este că, în contextul actual, Contractul Individual a devenit limitat din cauza actualizărilor aduse Ordonanței 16/2022.

Dacă doriți să vă înființați un PFA, vă putem oferi suport și informații. Există și companii specializate care pot face acest lucru în numele dumneavoastră, contra unei taxe de aproximativ 300-400 de lei, unde veți putea încărca documentele necesare online.

Vă îndemnăm să vă informați asupra avantajelor statutului de PFA sau SRL. Pentru mai multe detalii, puteți vizita resursele noastre online despre taxele asociate cu statutul de PFA și taxele pe care un șofer partener le suportă în colaborarea cu flota noastră.

Va asiguram asistenta permanenta!

office@fastcarsharing.ro

0765 061 430

Str. Izlaz, nr. 125A Timișoara, Romania

Open chat
1
Bună👋
Cu ce te putem ajuta?